201707.24
0

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΜΜ

Την Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Μικρή Βουλή της ΕΚΜΜ, η εξ’ αναβολής τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.  Κατόπιν εγκρίσεως προτάσεων τυπικής διαδικασίας, πήρε το λόγο η προσωρινώς τελούσα χρέη Προέδρου, Αλίκη Γεωργιάδου όπου ανακοίνωσε στο Συμβούλιο, την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας του Κεμπέκ, να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του σχολείου Σωκράτης-Δημοσθένης, Δημοτικού και Γυμνασίου, για την επόμενη τριετία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνήθης τακτική του Υπουργείου είναι να ανανεώνει τις άδειες λειτουργίας των σχολείων ανά έτος ή διετία. Η απόφαση αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ακαδημαϊκό έργο του σχολείου και αναγνώριση της προσπάθειας εξυγίανσης που γίνεται στην οικονομική λειτουργία της ΕΚΜΜ. Στη συνέχεια ο Γραμματέας Ακίνητης Περιουσίας και Προμηθειών, Αχιλλέας Νικόπουλος, αναφέρθηκε στα δύο υπό εξέλιξη έργα, την ανοικοδόμηση της Παναγίτσας και την κατασκευή της πεζογέφυρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου.

Σχετικά με τον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες από την Πολιτεία, ούτως ώστε να μπορέσουμε να λειτουργηθούμε προσωρινά, παραμονή και ανήμερα της Παναγίας. Το δεδομένο είναι πως ο Ι. Ναός ανεγέρθη και θα δοθεί σύντομα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΕΚΜΜ. Οι καθυστερήσεις που υπήρξαν, ήταν μικρές και απαραίτητες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η άρτια και ασφαλή λειτουργία του Ι. Ναού. Τα έργα στην πεζογέφυρα προχωρούν κανονικά και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.  Οι εργασίες και στα δύο έργα σταματούν την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου.


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λαβάλ της ΕΚΜΜ, σε σύντομη αναφορά του, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και χορηγούς για την αρωγή τους στο Πανηγύρι του Λαβάλ, όπως επίσης και όλους τους συμπάροικους που αγνόησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και επισκέφτηκαν το Πανηγύρι. Τρεις χιλιάδες τριακόσια εξήντα άτομα συνολικά, πέρασαν από τον προαύλιο χώρο του Τιμίου Σταυρού και γιόρτασαν μαζί με τους συμπαροίκους τους. Η Συνεδρίαση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις και η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίσθηκε για την 21η Αυγούστου 2017.